Hanne Langels

Igår var en hurtig dag! Börjar med att ta en promenad med scott klockan 9.00. Kom hem och åt frukost, och sen for jag till nydala och skateade 9km med mamma, pappa och scott. När vi kom hem for jag till stallet och red. Så på kvällen unnade jag mig lite onyttigt när jag var på bio med min lillasyster. För övrigt har jag slutat att äta en massa onyttigt. Det var länge sen jag proppade i mig, godis, glass och sådant på veckorna. Har varit frukt, mat och flingor som stått på listan. Känner mig rätt stolt!

Rebecca Söndag 30/1 -11

Gymmandet har börjat, om än i liten skala! Ursäkta för den skamliga uppdateringen, jullovsvanorna sitter i hårdare än förväntat.. Här är bilder från mitt första träningspass efter jullovet. Det gick tuuungt, men brudarna ser sjukt pigga ut på bilderna haha:)




Hanne Langels

Jag har träningsvärk exakt överallt i min kropp! Den värsta på länge. Igår hade jag idrott, efter det for jag till gymmet med Rebecca och Mikaela. När jag kom hem tog jag en ridtur, och det var jobbigt för polle var jätte nervig! Idag har jag ridit och jobbat i stallet, sen har jag sparkat med min blinda hund, han drog och jag stod på sparken och sparkade, det var roligt men var helsvettig då jag kom in!

Har även handlat med min mamma idag. Vi stod bland bröden och flingorna jätte länge, och försökte hitta något gott och nyttigt.

Köpte dom här flingorna, jag tycker om dom jätte mycket! Sen köpte vi weetabix som var mycket myttigare än vad jag trodde!




Nu lagas det middag här hemma, seabream med ungspotatis och grönsaker.





Pappa har nyligen kommit hem från kina, han köpte med sig massa goda teer, som hela familjen blev hel förtjusta i. Ett te var en liten boll man släppte ned i te vattnet, och i vattnet vecklade den ut sig till en te blomma. Sen har han köpt ett grönt te. Det står i kylskåpet för vissa teer håller sig bättre där.
I kina äter man supernyttig mat också, det är mest grönsaker och rotfrukter, som är väldigt lätt tillagade, främst genom ångkokning eller lätt wokning. Man använder väldigt lite olja, inget smör, inget socker. Man använder allt som finns i naturen nästan t.ex. "lotusrot". Man äter väldigt lite kött, ibland lite strimlad biff eller fläskkött. Dom äter väldigt mycket lokal sötvattensfisk som är lättkokt. Maten i kina liknar inte alls den mat man får på kinarestauranger här i sverige.

pappa hade tagit en bild på en måltid.



En bild på teerna. Det ligger en sån där lite te boll ovanpå den gula förpackningen.



Rebecca Onsdag 19/1 -11

Avocado är något jag nästan missbrukar. Det är gott som pålägg, i sallad och tillochmed att äta precis som den är! En annan variant är guacamole. Här är ett enkelt recept:

Mosa 1 mogen avocado noga

Pressa en stor vitlöksklyfta

Späd sedan ut röran med valfri mängd gräddfil. Salta och peppra efter tycke och smak!

Supergott som dippsås, till mat osv. Jag gillar att doppa grönsaker!

Enjoy!


Mikaela 17/1 -11

Kära församling!
Nu sitter jag och tar det lungt efter ett intensivt pass. Jag tränade bröst, triceps och axlar - och det gick UTMÄRKT. Kände mig jätteduktig och nu belönar jag mig själv med deppgröt och morötter (deppgröt är ett eget myntat namn och innebär "rå" havregryn blandat med vatten, dvs ingen riktig gröt). Fördelen med deppgröt är att man håller sig mätt längre då det tar längre tid för de råa havregrynen att passera kroppen. Det är lite motigt att äta i början, men efter ett tag är det riktigt gott.
Slänger upp lite nya bilder. Har biffat på mig lite till!
Lite dåligt ljus, och frågan är ju vad som är upp med den bittra blicken?
Små axlar, men ryggen är OK
Nu säger jag godnatt!
Over and out
Mikaela

Rebecca Söndag 16/1 -11

God eftermiddag!
En dag under lovet så åkte jag, min syster och denna brud till Teg och våldgästade Linda. Sedan bestämde vi oss för att leka mästerkockar och improvisera ihop en rätt...

Vi satsade på en pastasås och köpte en massa grönsaker och annat som alla gillade.

I detta fall tog vi zucchini, paprika, purjolök, morötter och vitlök som vi fräste i en kastrull.

Lite creme fraiche, salt och peppar, (skinkbitar)och vóila: en krämig och god pastasås! Till såsen åt vi fullkornsmakaroner och en sallad bestående av ruccola, rödlök, tomat, gurka och paprika.

Lätt som en plätt och väldigt gott!


Rebecca 13/1 -11 (2)

MELLANMÅLSTIPS: Mangosmoothie

Mixa:
250 g fryst mango
1 banan
2 dl naturell youghuty
2 dl mjölk
2 tsk vanillinsocker

Garnera med passionsfrukt om du vill. Njut!


Rebecca 13/1 -11

Kvällsfika

Jag tycker det är roligt att variera påläggen och hitta goa blandningar. Här är två favoriter: bröd med avocado + rödlök och macka med pepparrot och rökt skinka. Till detta några vindruvor och en tekopp. Nöjd.

Hanne Langels

Sista kvällen på lovet, imorgon börjar skolan. Jag har lidit av en väldigt jobbig förkyldning halva lovet. Hosta, ont i halsen snuvig mm. Men har tagit mig till gymmet några gånger. Igår och idag t.ex. Sprungit och kört styrka. Är just nu ganska slut i kroppen. Var även och åkte snowboard på mellandagarna. Dock har jag inte alls varit så aktiv som planerat, skyller på förkyldningen! Nu är vi inne på slutspurten, och jag ska verkligen försöka ta tag i träningen och maten ordentligt nu så man får ett resultat!  


Mikaela 6/1 -11

Godafton!
Var och gymmade för en stund sedan. Körde bl.a. lite bänkpress, extentions och mage på pilates. Sen så provade jag att maxa benpress och klarade 95kg innan orken tog slut. Med tanke på att jag sällan tränar ben och att det var många år sedan jag spelade fotboll så känner jag mig riktigt nöjd. Det ska bli mitt nya mål - hur långt över hundra kan jag ta mig innan vårt projekt är över?
Nåväl, nu ska jag se en kannibalisk dokumentär om Albert Fish. Han ska tydligen ha våldtagit (?) och käkat små barn. Känns som en bra avslutning på kvällen!
Over and out
Mikaela

Rebecca Tisdag 4/1 -11

Frukost.
För vissa en lycka, en njutning. För mej är det ångest, en stor utmaning. I övrigt är jag matglad, alltid sugen på något ätbart. Ganska typiskt att just frukosten, "dagens viktigaste mål", är det enda jag inte kan njuta av. I tvåan hade vi en fotouppgift där vi skulle fotografera ett stilleben av vår frukost. Såhär såg min bild ut:

Rebecca Söndag 2/1 -11

Nytt år - nya möjligheter!
Jullovet är heligt, jag har vägrat att vara ens lite nyttig! Däremot har jag nog varit nyttig i jämförelse med hur jag brukar vara kring jul. Jag brukar tugga ganska konstant i juletider. Farmors pepparkakor, microknäck, lussebullar, after eight, skumtomtar, olika hemmagjorda tryfflar - listan kan göras oändlig! Dessutom fyller mängder av människor jag känner år i december, så det är fika och fest konstant! Alltför mysigt för att avstå en enda av dessa tillfällen. Men som sagt; nytt år och nya möjligheter, nu är det SHAPEUP! Frid gott folk!

RSS 2.0