Hanne Langels
Rebecca Söndag 30/1 -11


Hanne Langels
Har även handlat med min mamma idag. Vi stod bland bröden och flingorna jätte länge, och försökte hitta något gott och nyttigt.
Köpte dom här flingorna, jag tycker om dom jätte mycket! Sen köpte vi weetabix som var mycket myttigare än vad jag trodde!


Nu lagas det middag här hemma, seabream med ungspotatis och grönsaker.


Pappa har nyligen kommit hem från kina, han köpte med sig massa goda teer, som hela familjen blev hel förtjusta i. Ett te var en liten boll man släppte ned i te vattnet, och i vattnet vecklade den ut sig till en te blomma. Sen har han köpt ett grönt te. Det står i kylskåpet för vissa teer håller sig bättre där.
I kina äter man supernyttig mat också, det är mest grönsaker och rotfrukter, som är väldigt lätt tillagade, främst genom ångkokning eller lätt wokning. Man använder väldigt lite olja, inget smör, inget socker. Man använder allt som finns i naturen nästan t.ex. "lotusrot". Man äter väldigt lite kött, ibland lite strimlad biff eller fläskkött. Dom äter väldigt mycket lokal sötvattensfisk som är lättkokt. Maten i kina liknar inte alls den mat man får på kinarestauranger här i sverige.
pappa hade tagit en bild på en måltid.

En bild på teerna. Det ligger en sån där lite te boll ovanpå den gula förpackningen.

Rebecca Onsdag 19/1 -11
Avocado är något jag nästan missbrukar. Det är gott som pålägg, i sallad och tillochmed att äta precis som den är! En annan variant är guacamole. Här är ett enkelt recept:
Mosa 1 mogen avocado noga
Pressa en stor vitlöksklyfta
Späd sedan ut röran med valfri mängd gräddfil. Salta och peppra efter tycke och smak!
Supergott som dippsås, till mat osv. Jag gillar att doppa grönsaker!
Enjoy!
Mikaela 17/1 -11


Rebecca Söndag 16/1 -11
En dag under lovet så åkte jag, min syster och denna brud till Teg och våldgästade Linda. Sedan bestämde vi oss för att leka mästerkockar och improvisera ihop en rätt...

Vi satsade på en pastasås och köpte en massa grönsaker och annat som alla gillade.

I detta fall tog vi zucchini, paprika, purjolök, morötter och vitlök som vi fräste i en kastrull.

Lite creme fraiche, salt och peppar, (skinkbitar)och vóila: en krämig och god pastasås! Till såsen åt vi fullkornsmakaroner och en sallad bestående av ruccola, rödlök, tomat, gurka och paprika.

Lätt som en plätt och väldigt gott!

Rebecca 13/1 -11 (2)

Mixa:
250 g fryst mango
1 banan
2 dl naturell youghuty
2 dl mjölk
2 tsk vanillinsocker
Garnera med passionsfrukt om du vill. Njut!

Rebecca 13/1 -11

Jag tycker det är roligt att variera påläggen och hitta goa blandningar. Här är två favoriter: bröd med avocado + rödlök och macka med pepparrot och rökt skinka. Till detta några vindruvor och en tekopp. Nöjd.
Hanne Langels
Sista kvällen på lovet, imorgon börjar skolan. Jag har lidit av en väldigt jobbig förkyldning halva lovet. Hosta, ont i halsen snuvig mm. Men har tagit mig till gymmet några gånger. Igår och idag t.ex. Sprungit och kört styrka. Är just nu ganska slut i kroppen. Var även och åkte snowboard på mellandagarna. Dock har jag inte alls varit så aktiv som planerat, skyller på förkyldningen! Nu är vi inne på slutspurten, och jag ska verkligen försöka ta tag i träningen och maten ordentligt nu så man får ett resultat!
Mikaela 6/1 -11
Rebecca Tisdag 4/1 -11
För vissa en lycka, en njutning. För mej är det ångest, en stor utmaning. I övrigt är jag matglad, alltid sugen på något ätbart. Ganska typiskt att just frukosten, "dagens viktigaste mål", är det enda jag inte kan njuta av. I tvåan hade vi en fotouppgift där vi skulle fotografera ett stilleben av vår frukost. Såhär såg min bild ut:

Rebecca Söndag 2/1 -11
Jullovet är heligt, jag har vägrat att vara ens lite nyttig! Däremot har jag nog varit nyttig i jämförelse med hur jag brukar vara kring jul. Jag brukar tugga ganska konstant i juletider. Farmors pepparkakor, microknäck, lussebullar, after eight, skumtomtar, olika hemmagjorda tryfflar - listan kan göras oändlig! Dessutom fyller mängder av människor jag känner år i december, så det är fika och fest konstant! Alltför mysigt för att avstå en enda av dessa tillfällen. Men som sagt; nytt år och nya möjligheter, nu är det SHAPEUP! Frid gott folk!
