Mikaela Lördag 25/12 -10

God Jul och goddag kära vänner!
Jag erkänner villigt att jag inte lever slaviskt under de nyttiga lagarna såhär i juletid, SÅDESÅ! Gymmade en snabbis för några dagar sedan, gick sisådär, men det var skönt hur som helst.
Nu ska jag bege mig ut i kylan tror jag men jag önskar er alla en fortsatt trevlig julhelg och snart ska det komma ett vettigt inlägg.
Over and out / Mikaela

Hanne Langels

Nu är lovet här. Jag ska verkligen styra upp träningen. Har ingen bil på dagarna, men har varit och tagit många promenader och jobbat i stallet. Min plan är att fara och gymma på kvällarna, då jag har tillgång till bil. Så från och med idag ska jag se till att göra det! Mat schemat har gått ganska bra, jag är dock mätt hela tiden! Men man vänjer sig väl. Det jag tycker är jobbigast är att göra lunch, ingen fantasi. Igår blev det falukorv, köttbullar, potatis, macka, frukt och ett glas mjölk. Idag vet jag inte vad jag ska göra, men ska kika igenom kylskåpet nu.
Jag har även börjat med äggröra på morgonen, två ägg, mjöl, salt och peppar. Sen dricke rjag ett eller två glas mjölk till.

Mikaela Torsdag 16/12 -10

Goddagens!
Jag har inte hunnit träna sen i söndags eller kan briljera med att jag ätit ovanligt sunt. Men snart är det lov (och mitt extrema berg av läxor är förhoppningsvis bortgjort) och efter jul får jag äntligen en ny lägenhet vilket innebär nya och egna rutiner. Jag har varit bostadslös ett tag och när man inte har någon fast punkt kan det vara svårt att hålla en god kost. Men nu jävlar ska det bli skärpning!
Idag finns det nog inte så mycket mer att säga förutom att mina biceps såg brutalt stora ut i tisdags. Det var faktiskt helt sjukt. Jag chockade mig själv. Är de verkligen så stora vanligtvis? Blev hur som helst jättetaggad på att biffa till mig ännu mer!

Over and out / Mikaela

Hanne Langels

Hejhej,

Idag hade jag planerat in gym. Men jag blev sjuk igår kväll.
Haft över 39graders feber och bara legat i sängen. Mitt matschema har jag inte heller följt idag då jag mått så dåligt. Jag har bara fått i mig mammas specialare när man är sjuk, fil med blåbär, banan och äpple. Även fått i mig en liten middag, potatis och kalkon. Sen har jag druckit massor med vatten. Får hoppas att jag är kryare imorgon. Men blir nog inget gym före nästa vecka.

Rebecca Onsdag 15/12 -10

Igår var jag, Hanne och Mickan på en såkallad "butiksvandring". Det innebär att man blir guidad genom en affär av en dietist som ger olika kostråd och tips, samt visar nyttigare alternativ till vissa produkter.

Som guide hade vi den trevliga dietist-studenten Hanna!

Hon visade några goda och hälsosamma recept, bland annat en soppa med gröna ärtor som jag tyckte såg god ut. Det receptet och många andra hittar man i denna hylla, vid ingången på ICA Gourmet.

Vi fick olika tips om grönsaker och hur man kan experimentera med dem. Ett tips från Hanna var att göra snacks av rotfrukter genom att ugnsbaka dem!

Vi lärde oss också mycket om bröd. Det är lätt att bli lurad av brödets utseende och tro att mörkt bröd automatiskt är nyttigt. Men även många sorters mörkt bröd innehåller mer socker än man tror, tex. Lingongrova som jag trott varit supernyttigt. Så läs på innehållsförteckningen, mer än 7 gram socker är inte bra.

En annan sockerfälla är flingor. Många flingor innehåller jättemycket socker. Man märker inte lika uppenbart att vissa sorter är sockrade som Hannes fd. favoriter Frosties. Så tipset är att kolla innehållsförteckningen eller spana efter den gröna nyckelhålsmärkningen. Detta gäller även youghurtar.

Järnrik kost är bra för oss tjejer, som ofta har brist på järn i kroppen. Om man, som Hanne, inte är något fan av blodpudding så är bland annat bönor och kikärtor järnrika. Det är gott i sallader eller som pålägg i form av tex. kikärtsröra!


Något annat som är väldigt gott är smoothies! Hanna rekommenderar olika sorters frusna bär. Mango och banan är också väldigt gott. Mixa dina egna favoriter med  tex. naturell youghurt och du får en riktig vitaminbomb som dessutom är riktigt god. Det finns många olika varianter av smoothie. Här är ett recept från Hannas blogg: http://matvett.se/blogg/lucka-15-smoothie-f-r-hj-rtat

Min och Mikaelas absolut största svaghet: Chipsen. Våra liv kändes meningslösa när Hanna meddelade att en sådan påse (40 g) är en lagom VECKOMÄNGD chips. Tyvärr, men där går gränsen! Såna här påsar är ett skämt.


Vi lärde oss mycket av denna vandring och fick många bra tips från Hanna! Rekommenderas starkt:)

Mikaela Tisdag 14/12 -10

Lat och glömsk eller död och återuppstånden? Ni får välja själva vad ni tror men här är jag!

Jag har levt ett liv fyllt med synd på sistone, men har ägnat mig en hel del åt vardagsmotion! I onsdags var jag och Hanne på Medley. Det blev en kortis men det kändes bra. Lite tufft dock eftersom jag legat på latsidan ett tag. I söndags var jag svekfullt nog en vända på IKSU och idag är jag minst sagt. Träningsvärken är olidligt brutal för jag hade nämligen en kär vän som puschade på extra hårt och tvingade mig att göra grejer som jag normalt sett inte gör. Bland annt på bänkpress, pull ups och diverse hantelövningar. Jobbigt, men roligt! 



Så här såg jag alltså ut i onsdags när jag och Hanne tog lite bilder.
En inte allt för fager bild, men jag har biffat på mig lite grand i alla fall!

Over and out!
/Mikaela


Hanne Langels

Fick ett mail av dietiststudenten Hanna Olvenmark, som hjälper oss med vår diet.
Kopierar in lite av det hon skrev. Så mycket ska jag försöka få i mig framöver!
Jag kommer verkligen gå omkring proppmätt hela tiden! Idag får jag ingen tid över för träning, utan jobbar 18.30.
Men imorgon ska jag försöka dra mig till gymmet.

EN BRA DAG FÖR HANNE LANGELS

07.15 Frukost: 1,5 portion havregrynsgröt, 2 dl mjölk, 1 banan, 1 smörgås med kalkon och margarin.

09.30 Mellanmål: Smörgås med en halv mosad avokado


12.00 Lunch: 1 portion pasta/bulgur/ris/potatis (1/3 av tallriken) + 2 dl sallad + 2 dl köttfärssås ( 1/3 del av tallriken ) + 1 knäckebrödskiva med margarin + 1 frukt 

15.00 Mellanmål Yoghurt/ fil med musli och 1 frukt


18.00 Middag likt lunchen i mängder. Även om du kommer hem sent behöver du äta en middag med de mängderna..
Ex blodpuddingsmiddag : 3 skivor blodpudding, 1 msk lingonsylt, 1 knäckebröd med margarin, 2 dl rivna morötter, 1 mandarin.


21:00 Kvällsfika Smoothie på ½ banan, 2 dl bär, 2 dl yoghurt + 1 kokt ägg

Du kanske tycker att detta ser mycket ut, men det är faktiskt vad din kropp behöver för att inte den ska hamna i negativ energibalans och/eller näringsbrist. Genom att äta såhär minskar du även ditt sötsug eftersom det är kroppens och hjärnans sätt att signalera att den inte är riktigt nöjd.

En kropp och hjärna som inte får tillräckligt med energi kan visa det genom på olika sätt på humöret att man blir trött, ledsen, lättpåverkad för stress. Man kan t o m känna att man inte har lust med någonting ,och att man helst bara vill ligga och sova. Förutom att man får symtom som kan påverka humöret kan kroppen påverkas på andra sätt som att man får ett sämre immunförsvar.


Hanne Langels

Jag var hos dietisten igår igen. Vi gick igenom ungefär hur mycket man ska äta per dag, jag tyckte att det var sjukt mycket mat, hinner man göra annat än att äta då? Vi gjorde i alla fall upp ett ungefärligt matschema.
Det såg ut så här:

Morgon: Fil/youghurt/gröt och en frukt
Mellanmål:Dubbelmacka med kalkon och avokado eller någon frukt och mjölk
Lunch:Lagad mat, enligt tallriksmodellen, och någon frukt eller macka till det, och ett glas mjölk eller vatten.
Mellanmål:Smoothie, ett glas mjöl, eller liknande.
Middag:Enligt tallriksmodellen, plus en macka eller frukt, och ett glas vatten eller mjölk
Kvällsmål:En macka och ett glas mjölk

Det blir en utmaning att passa in detta i vardagen. Skola, jobb, häst gym. Har man tid att hinna äta så här mycket?
Men jag ska i alla fall försöka att proppa i mig den här maten. Detta var för någon som inte var så aktiv, eftersom jag är ganska aktiv av mig borde jag äta mer än så här. Men jag börjar på den här nivån. Det är jätte bra för kroppen, och du blir inte tjock av att äta mer mat, tvärtom nästan. Äter man lite och in så ofta så "hamstrar" kroppen. Så när du väl äter så sparar kroppen på det, och du får upp i vikt. Men följer man t.ex. der här mat schemat så lär sig kroppen att göra av med maten eftersom.

Idag har jag fått ordentlig vardagsmotion. Varit ute och plumsat och ridit i djupsnön för att hämta julgran.
Här är två videor, min pappa filmade.




Man blir verkligen hungrig av att vara ute och röra på sig. Sitter och äter korv med bröd nu, och dricker mjölk. Vi ska snart fara på ICA maxi och köpa lite nyttig frukost och grejer till smoothies. Sen ska vi ut och äta!

Hanne Langels

Igår var jag och Mikaela och gymmade i ungefär en timme. Det var länge sedan vi gymmade tillsammans! Jag har inte hunnit träna på några dagar då jag har jobbat efter skolan. Men har hållit igång lite med hjälp av hästen. Idag gick jag och en vän med våra hundar till stallet, det är kring 2km dit, sen red vi i en timma, och gick hem 2km igen. Så har fått lagom mortion idag. Jag och min syster lagar nu potatis och korv. Jag brukar inte vara så förtjust i att äta gris! Men man blir så hungrig av att röra på sig utomhus att jag skulle kunna stoppa i mig vad som helst nu!

Jag och Mickan tog spännis bilder på oss själv på gymmet igår. Är modig nog och lägger ut så att man har något att jämföra med i slutet av året, om det nu blir någon skillnad. Återstår att se!

Jag tog i så mycket att mitt ansikte knorrade ihop sig, så jag ritade dit ett nytt glatt ansikte, för det är ju roligt att träna!


RSS 2.0