Rebecca Måndag 28/2 -11

Frukost: Balansbröd med philadelphiaost, mosad avocado och rödlök samt keso. Te i min nya muminmugg som jag fick av Maja i födelsedagspresent! Göders.

Åter en dag av sjukdom och elände. Börjar känna mej på bättrings och hoppas på att kunna dra en Medleysväng med Mickan imorgon dag.

Rebecca Söndag 27/2 -11

Guddá guddá!
Igår invigde jag mina tajta träningsbrallor på Medley!!! Oj vad mycket trevligare det kändes att träna i en värdig utstyrsel! Självförtroendet ökade iallafall ett par snäpp och jag körde lite hårdare än vanligt. Uppvärmning: 15 min löpband. I den övriga träningen la jag fokus på benen, men jag tränade även ovanligt mycket armar! Idag är jag sjuk som ett as, vilket inte ger mig mycket hopp inför den kommande PA100-veckan...Håller tummarna att detta går över fort som fehun!


Detta är självförtroende av rang


Hanne Langels

Idag har jag skateat 9km och sedan varit i stallet och ridit och jobbat. Ikväll ska jag äta blodpudding och stekta äpplen.


Rebecca Fredag 25/2 -11

Jag sitter här och inser att jag inte en gång har hunnit använda mina nya snabba träningskläder. Detta gör mig lite bitter. Har ju aldrig varit så sugen på att träna som nu, också finns helt enkelt inte tiden. Igår hade jag bestämt tränings-dejt med Vecc och skulle försöka klämma in träning, ombyte, middag och färdtid på mina två lediga timmar. Detta hade KANSKE funkat om jag var wonderwoman....Howevahhh, vecka nio har vi PA100-vecka, vilket innebär att vi har en hel vecka ledigt till att enbart jobba med projektet! Nog ska man hinna klämma in en del pass den veckan tycker jag:D


En bild på mej och Mickan som inte har något att göra med inlägget. (Har hört att blogginlägg blir roligare att läsa om man lägger dit en bild)


Hanne Langels

Hej!

Nu har jag just ätit frukost, frebacos havreringar med hallon och jordgubbar.
Det är faktiskt rätt goda flingor för att vara nyttiga! Äter jag inte flingor så äter jag gröt till frukost.
Här är en bild från google.com


Jag sitter just nu i gymkläder. Ska fara och gymma en kort stund innan jag har idrott på medley, vi har nämligen bad där. Så jag ska få träna på min simning lite! Klockan 13.00 idag ska jag träffa sjukgymnasten angående min rygg, och så får vi se om det blir någon bättring! 

Rebecca Onsdag 23/2 -11

Dagens tips, dagens tips challalalala dagens tips!

Detta bröd har räddat mitt liv. Nästan. Gott bröd med fibrer och nästan inget socker. Heaven sent!

Hanne Langels

Nu har min uppdatering varit dålig! Jag har inte riktigt haft peppen för träning. Har haft ont i ryggen i två månader nu, förmodligen en gammal skada som kommit fram igen. Jag har tid hos sjukgymnast och hoppas på att få tips om hur jag ska träna skonsamt mot ryggen i fortsättningen. Över telefon har jag fått tipset att träna nedre delen av magen! Den träning jag hållit på med nu på slutet har varit med hästen. Ridning är väldigt bra träning för rygg. mage och ben. Ska lägga in fler tips vid ryggont när jag varit hos sjukgymnasten.

Här är en bild på gårdagens middag. Egen pressad potatismos och kokad lax med smör och dill.
Plus en macka som in syns på bilden.


Rebecca Söndag 20/2 -11


Lyxsallad bestående av halloumiost, avocado, ruccola, körsbärstomater, gurka, rödlök, cashewnötter, apelsinklyftor. Nice.

Rebecca Lördag 19/2 -11

God eftermiddag!

Hoppas alla har en trevlig lördag!
Jag har just varit på stan och inhandlat lite nya träningskläder. Har fram tills nu tränat i en för liten t-shirt, trasiga mjukisbyxor samt skoltröjan från högstadiet och inte känt att jag smält in riktigt...Men nu ska det bli ändring på det hade jag tänkt! Har köpt dessa sköna träningsbyxor nedan och två exemplar av den svarta tishan. Nu saknas bara en oversize-hoodie till detta så är jag fit for fight:) Jag tycker det är mycket roligare att träna om man känner sig bekväm och någorlunda snygg i det man har på sig. En fördel att slippa visa magen eller skylta med högstadiehumor på ryggen.



Rebecca Torsdag 17/2 -11

Nyss hemkommen från ett träningspass på Medley. Fy vad det tog emot att fara dit i 20 minusgrader och utan Mickan :( Men väl där gick det ganska bra och svetten flödade friskt ;) Jag körde ett väldigt konstigt träningspass idag med uppvärmingen i mitten, då ingen av löpbanden eller träningscyklarna var lediga i början. Så jag körde lite ben och mage, sedan 15 minuters löpband och avslutade med lite mer ben och armar. Funkar ju det också! Nu i helgen ska jag ta det lugnt och äta gott och till veckan blir det fler hårda pass:D Trevlig helg! /Reb


Rebecca Tisdag 15/2 -11

Vilken besvikelse! Det bidde ingen samba idag:( Tre tappra vikingar krigade sig till lokalen i -23 grader bara för att finna den tom och öde. Magsjukan hade drabbat vår dansguru. Aj. Ny chans nästa vecka och jag och Mickan drar till Medley imorronkväll!

Nytt delmål:
Prova på alla Medleys gruppträningspass


Rebecca Måndag 14/2 -11

Häj:)
Imorron ska jag och Mickan hänga med Gilma på Samba för nybörjare and shake some booteyyy! Blir sjukt intressant haha! Vi hoppas se coolare ut än vi gjorde på Body Combat-passet...Rapporterar imorgon hur det går, peace


http://www.youtube.com/watch?v=THk5GB3JYG4 

Rebecca Torsdag 10/2 -11

Halåa!
Tränade idag för första gången på bra nog läng. Tillsammans med Mickan tog jag mig an "Body Combat", vilket ingen av oss hade en blekaste aning om vad det innebar. Tur var nog det, för det visade sig vara ett pass då man ska sparka och slå mot en fiktiv person - sjuukt jobbigt! Mickans ansiktsfärg efter passet är svår att beskriva. Men det var ganska roligt när man levde sig in i det hela och jag kände mig ganska hårdkokt. Kom på mig själv med att tänka "DÖ" varje gång jag slog, ehe...SYND OCH SKAM att det finns speglar därinne säger jag bara, för jag fick inte leva i tron att jag såg cool ut speciellt länge. Nämen det var kvällens lilla spektakel det. Vi hörs av! Trevlig helg!:) / Reb


(Ungefär denna kulör prydde Mickans ansikte)


Mikaela Torsdag 10/2 -11

Idag var jag och Rebecca på Body Combat. Det var sjuukt jobbigt, men ganska kul! Eftersom det var första gången jag prövade på BC så var jag ingen direkt stjärna och kände mig stundtals lite dum. Men det gör å andra sidan inte så mycket!!
Nu är jag helt slut i min stackars kropp och kommer att göra en tidig kväll.

För er som inte vet vad Body Combat är låter jag Wikipedia beskriva det

"Body Combat (BC) är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, capoeira, tai chi, kung fu och muay thai från Les Mills International på Nya Zeeland.
Musiken i Body Combat är intensiv och ofta i form av techno, Happy Hardcore, trance och hårdrock.
I Combat-låtarna så jobbar man med slag- (Jabb, Cross, Hook, och Uppercut) och sparkkombinationer (frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick) medan Power Training-låtarna är uppbyggda av enbart slag.

Over and out / Mikaela


Rebecca Onsdag 9/2 -11

Scrambled eggs (äggröra) är en version på ägg som funkar väldigt bra som t ex. pålägg eller substitut för makaroner. Går snabbt att tillaga och är därför bra som frukost eller mellanmål.

Allt du behöver är ägg, mjölk, stekmargarin, salt och peppar. Smörj en stekpanna. Knäck 2 ägg per person i stekpannan. Tag sedan 1 msk mjölk per ägg och häll över äggen. Salta och peppra. Sätt igång plattan på ganska hög värme och rör ständigt så inte äggröran bränner fast. När det ser ut ungefär såhär är äggröran klar:

Smarr!


Mikaela Tisdag 8/2 -11

Jag är sjuk, vilket innebär inget gym och "det-är-synd-om-mig"mat.. Illa

Rebecca Tisdag 8/2 -11

Mellanmål/Snacks-tips:

+

+

+

Skär äpplet i bitar, lämna gärna skalet på. Lägg upp yoghurten och häll flytande honung över. Ta sedan en äppelbit, några russin och doppa i yoghurt-honungen. Blandningen av det krispiga och lite syrliga äpplet, de mjuka russinen, den krämiga yoghurten och den söta honungen är galet god!


Hanne Langels

Idag har jag skateat 9km, efter det simmat några längder. Är rätt slut i kroppen! Sitter just nu och äter välling, ska iväg till stallet snart och jobba lite till på mjölksyran jag redan har. Hade tänkte lägga upp bilder från skidspåret, men glömde ju att ta några! Typsikt, får göra det nästa gång. Nu två veckor framöver har vi praktik, så då ska jag försöka hinna gymma på medley lite mer, det är verkligen svårt att passa in träningen i vardagen. Speciellt när man har massor med skolarbeten som borde göras.

Mikaela Fredag 4/2 -11

Hejsan!

Det har gått riktigt dåligt med gymmandet på sistone. Skulle iväg en sväng på Medley igår, men nej, livet kom emellan. När man väl har börjat släppa på rutinerna är det så sjukt svårt att komma igång igen. Men skam den som ger sig. Nu sitter jag iaf och äter deppgröt, känns lite nyttigt iaf..!


Råa havregryn + vatten (mjölk om du kör en deluxevariant) = deppgröt
Inte så äckligt som det låter


Rebecca Torsdag 3/2 -11

MIDDAGSTIPS: Bulgarisk Linssoppa
Röda linser är något som låter väldigt tråkigt, men som kan bli mycket gott om man tillagar dem rätt! Den här soppan är väldigt god och mättande med en härlig konsistens! Den är inte heller så avancerad att tillaga. Det du behöver är:

3 dl röda linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk paprikapulver
1 burk hela tomater
11-12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk mejram
1 grön/gul paprika
salt och peppar

Såhär gör du:

Börja med att skölja linserna ordentligt

Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull/gryta. (Ta en stor som rymmer soppan så slipper du massa onödigt jobb och disk...) 

Strö sedan över paprikapulver. Häll på vatten + vätskan från tomatkonserven

Skär paprikan och tomaterna i bitar och tillsätt dessa i grytan

Koka allt detta i ca. 15-20 min

Tillsätt buljongtärningarna och kryddorna när det börjar koka. SMAKLIG MÅLTID!


Rebecca Onsdag 2/2 -11

Nu har vi äntligen fått lite hjälp med bloggdesignen! Denna brud som har firrat

Tack Gilma!

Rebecca Tisdag 1/2 -11

BOKTIPS!

Syrran fick denna bok i julklapp. Den innehåller mängder av smoothies och andra roliga drinkar, mer eller mindre nyttiga! Enkla recept, fina bilder och jag vill testa dem alla!


RSS 2.0