Hanne Langels

Tänkte lägga in en bild på mitt substitut till godis.

Gojibär, blåbär , aprikoser och spröda majsbröd. Superbra när man är på det humöret att man öppnar kylskåp och skafferier 50 gånger på några minuter för att man går runt och är så sugen på någonting.
Sen tänkte jag göra ett erkännande, jag drack ett glas cola idag.
Imorgon blir det gym.


Hanne Langels

Hejhej!
Känns som det var ett tag sedan jag skrev. Jag har haft så fullt upp att jag inte hunnit gymma sedan i Onsdags.
Men jag har rört mig i vardagen! Promenerat istället för att ta bussen korta sträckor. Även tagit promenader med min halta häst. Så en soffpotatis har jag inte varit. Ikväll unnar jag mig popcorn och frukt. Jag har fortfarande det där sötsuget men det blir lättare och lättare att hålla sig ifrån det. Jag och mamma har varit och handlat majsbröd, frukt mm som substitut för sötsaker.

I helgen kommer jag att tillbringa hela dagarna utomhus och bygga ett skjul till min häst, ingen mår dåligt av rörelse i friska luften! Nästa vecka har vi höstlov så då ska jag försöka kämpa på gymmet lite extra!

 

Rebecca Fredag 29/10 -10

Haha älskar anonyma kommentarer! Fick en på mitt förra inlägg från någon som tycker att jag "hetsbantar" vilket är sjukt roligt! Ni som känner mej vet att det är en skrattretande tanke, men för er som inte gör det så vill jag bara understryka: Jag varken bantar eller tränar osunt mycket. Det enda jag gör är att dra ner på mitt sockerätande (som brukade vara brutalt) och träna mer. I övrigt gör jag i princip allt som förr. Detta är inte speciellt extremt, men det är ett projektarbete som ska vara lite over the top. Vill även upplysa om att jag väldigt ofta är sarkastisk och driver med mig själv, så ta mig inte på allt för stort allvar! Detta ska vara en kul grej och kanske för någon en pepp att styra upp livsstilen lite (om jag kan så kan alla). Börja inte tokbanta bara för det kära ni. Hoppas det var utrett:) Pusspuss

Rebecca Torsdag 28/10 -10

Jag är frisk! Jag är fri! Jag är full av energi!

Haha så löd alltså peppningsramsan på Afropowerdance-passet som jag och Vecc körde idag. Vår gruppledare var verkligen allt detta i ett och körde gärnet! Själv är jag stel som en pinne men hängde med så gott jag kunde. Ansträngningen räckte till ett heavy flow av svett och ett rött ansikte. Då är Rebecca nöjd. (om man ska bli lika fit som Anna Anka så måste man prata om sig själv i tredjeperson) Hade dock gärna gymmat en stund på detta, men det hanns inte med idag. Hanne har tydligen tänkt att vi ska bo på gymmet under lovet, så finns väl tid att ta igen det. Imorgon ska jag unna mig en fet kina-buffé tillsammans med mina lagom nyttiga vänner. Jag förtjänar det för jag stod emot när pappa tryckte skumtomtar under näsan på mig!! (måste övertyga mig själv)

På återseende!


Rebecca Onsdag 27/10 -10

Ojoj rackarns vilken fart, nu kör vi inlägg två dagar i rad! Idag har jag inte rört på mig mer än absolut nödvändigt. Var lite sugen på att jogga, men vågade inte ta risken att jogga på ännu halkigare underlag än igår. Det kanske bara var Guds nåd att jag tog mig hem helskinnad igår. Man ska inte utmana ödet, nejnej.

Imorgon blir det dock äntligen Afropowerdance! För er som inte provat på det så kan jag berätta att det är en sjukt jobbig form av träning som går ut på att man dansar till Afrikansk musik med väldigt avslappnade rörelser. Mycket skaka roompah osv. Äsch, jag lägger ut en film helt enkelt så får ni se själven:


Det ser inte speciellt ansträngande ut, men jag kan lova att man har fått upp ett brutalt flås innan passet är över! Och alla ser ungefär lika dumma ut, så det är bara att släppa loss! Passen kan se väldigt olika ut beroende på vem som leder det.

Träna är nice. Jag har insett att när jag åt dåligt och inte tränade så var det det jag tänkte på när jag såg mig i spegeln. Däremot nu när jag har börjat träna så är jag redan nöjdare, även om jag förmodligen ser ut exakt likadant (jag menar, så imponerande mycket har jag ju inte tränat ännu). Men bara det faktum att jag vet att jag tränar gör så att jag känner mig snyggare!

En annan insikt jag har fått är att jag är bra på att använda mat som olika saker. Det kan vara som tröst eller belöning. Eller som peppning om jag tillexempel pluggar till ett prov. Framförallt är det en social grej. Man använder det som stämningshöjare! Vad är en filmkväll utan godis liksom? För mig har det nästan varit en omöjlighet att sitta framför teven utan att äta något. Lite sjukligt. Jag jobbar med att vända den trenden...

Vill slutligen tacka er som läser och kommentarer, det värmer! God natt vänner!


Hanne Langels

Jag och Mickan körde ett kort gympass i Tisdags. Dock är jag nöjd med det korta passet eftersom min kondition börjar komma tillbaka till mig! Det går snabbt att bygga upp den igen när man har grunden. Så det gick super på springbandet. Jag var nöjd och körde sen lite styrka.

Igår hade vi en tränare på gymmet som visade oss hur man använder maskinerna RÄTT.
Eftersom många gör fel, vilket då kan ge skador och det tar på fel muskler mm.
Något jag fick lära mig var riktiga situps. Jag har alltid trott att jag var stark i magen, kunnat göra sisådär 20 stycken utan att spy. Men nu visade han hur man egentligen gör, och tydligen så ska man inte alls häva upp sig så mycket som jag gjort, utan bara några centimeter upp och ned med bröstkorgen. Jag klarade kring fem, sen dog jag.

Närsta gympass, Torsdag har jag och Mikaela bestämt oss för att först gymma, och sedan simma. Tror ni att jag överlever? Jag behöver verkligen all styrka i världen för att inte sjunka till botten i basängen med min simstil, så jag är super nöjd om jag fixar en längd efter ett gympass.

Tänkte uppdatera lite med mitt välmående också, eftersom jag redan märkt en lite skillnad.
Jag har inte fått någon "magattack" sedan jag började med en nyttigare kost och uteslutit socker och sådant.
Jag sover även mycket bättre, beror nog delvis på mina fullbokade dagar, men nu sover jag en hel natt utan att kliva upp och och på toa stup i kvarten. Sen känns det givetvis mycket fräschare i kroppen när man tränar och äter nyttigt. Vi ska försöka få in lite bilder till nästa pass. Ha det bra så länge!


Rebecca Tisdag 26/10 -10

God afton!

Ett stort och ödmjukt ursäkta till de som faktiskt tar sig tid och läser mina blogginlägg. Har varit riktigt törrt med uppdateringen den senaste veckan. Men nu händer det grejer! Idag var nämligen jag och mina kompanjoner och fick en ordentlig genomgång av Medleys gym. Tillsammans med gyminstruktören Peter (som förövrigt visade sig vara min fd. granne) så gjorde vi upp ett träningsschema som ska innefatta i princip hela kroppen. Jag har firrat en liten bok som jag tänkte ta med mig nästa träningspass och skriva ner hur jag tränar så jag kan se om jag förbättras något och även skriva ut lite mer detaljerat här på bloggen!

När jag kom hem var jag inte riktigt nöjd och bestämde mig för att, tillsammans med syrran, göra något jag alltid tyckt varit en idiotisk grej: jogga på isigt underlag! Har alltid tänkt att det är något man enbart bör göra om man har stark dödslängtan. Men det gick riktigt bra, klarade mig utan att stanna denna gången och då var det ändå en längre runda än sist! Hoppet är tillbaka!!! Tänker nu att det kanske mest var dagsformen som satte stopp för mig förra gången…hehe!

Det är förövrigt snart fyra veckor sedan jag åt godis. Annat jag undvikit under denna tid är: kakor, bullar, läsk, saft, socker till kaffet, söt yoghurt, Frasses och annat sånt där som brukade skänka mig livsglädje. Jag har även försökt att äta så lite som möjligt på kvällen och hålla mig till en portion mat. Fasta måltider tror jag är det svåraste att hålla! Dagarna ser ju så olika ut. Och frukosten är fortfarande en ond dröm. Men man kan ju inte bli omvänd sådär på direkten, tänker jag…

Nästa pass: Torsdag, Afropowerdance med Victoria


Inte alls planerat att moroten skulle se enorm ut...
Min middag för dagen: Kött, potatis, svampsås och morot. Inte alls meningen att moroten skulle synas mest...hehe


Mikaela Måndag 25/10 -10

Goddag (eller godnatt) kära läsare. Jag ber å min och mina underbara medarbetares vägnar om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Skäms på oss!
Idag har hur som helst jag och Hanne varit en snabbis på Medley. Det var roligt och man får en sådan kick efteråt. En helt underbar känsla.
Imorgon ska vi hursom träffa en instruktör som ska gå igenom alla redskap med oss ordentligt. Vilket känns väldigt bra eftersom det minskar risken att någon skadar sig!

Nu måste jag verkligen sova, så over and out - godnatt!
/M   

Mikaela Fredag 22/10 -10

Igår var jag och Hanne och simmade på Medley. Det var jätteskönt, och trots att vi bara körde i 45 minuter så märks det att man tränar hela kroppen. Jag är jätteglad att det ingår i gymkortet! Simning är extra bra för tillexempel mig som har problem med mitt knä eftersom det inte sliter lika mycket på kroppen.
Hur som helst ska jag göra ytterligare ett pass ikväll!

Nu ska jag först äta lite matvete och ägg, en udda kombination, men smakar gott iallafall! Matvete är förövrigt ett hett tips att äta istället för exempelvis ris, då det är både gott och nyttigt. Jag kokar det med fördel tillsammans med grönsaksbuljong, det ger lite extra smak.

Här kommer lite bilder från igår:


Förhoppningsvis växer det fram en liten bula snart!


Smörgås, ägg och vitamindryck (efter träningen igår)

Over and out / Mikaela

Hanne Langels

Jag och Mikaela har varit och simmat på Medley. Simning är inte riktigt min grej, jag får ont i nacken av att hålla huvudet ovanför vattenytan, någon med samma problem? Mikaela försökte få mig att simma bröstsim istället för att plaska omkring som en hund. Det gick ganska okej på slutet, och det var inte alls lika jobbigt när jag fick till det. Men nu är jag jätte mör i kroppen, sitter och äter middag, köttbullar, korngryn och sallad. Jag ska snart dra mig till stallet och pyssla om hästen. Imorgon ska vi hänga i gymmet.

PS. Mamma har köpt ett slags majsbröd till mig att ha som mellan fika istället för frukt hela tiden, det var riktigt gott! Det står "spröda majsbröd" på förpackningen. Det är cirka 30 kalorier i ett sådant bröd. Inte så mättande men tar bort lite av det där sötsuget man får innan lunch.

Redo att bygga på mina redan så stora muskler.


Efter 45minuters simning utan vila var jag helt slut. Jag måste verkligen lära mig att simma.


Hanne Langels

Dom här dagarna har varit hemska när det gäller att hålla sig borta från sötsaker. Jag har prakik i två veckor på vlls grafiska enhet. Framme på deras fikabord står det ALLTID, mockarutor, mumsmums, tårta osv. Än så länge har jag lyckats hålla mig till min frukt. För att göra det lättare för mig berättade jag även om mitt projekt arbete, så jag failar ju ännu mer nu om jag tar en godbit när dom ser på. Jag känner mig som en stark människa, med ett huvud som skriker socker! För övrigt så har jag träningsvärk i hela kroppen. Jag gymmade även i förrgår, det gick mycket bättre att springa då. Men fortfarande inte fullt så bra som jag varit. Igår blev en vilo dag från träningen för mig, eftersom jag jobbade kväll. Nu ska jag starta denna dag med en filtallrik, sen vidare till stallet och sedan praktik. Jag avslutar dagen med ett gympass på Medley.


Mikaela Onsdag 20/10 -10

Usch, jag är en dålig människa.. Nej det är jag egentligen inte, jag är en fenomenal person (man får säga så om sig själv), men jag har dock syndat. Idag serverade jag på damklubben och de bjuder alltid på mat. Idag var det tacosmiddag och till efterrätt marängsviss. Då kan man ju tycka att det går att säga nej, men icket. Att vägra dessa damers vilja gör man icket i första taget. Men på fredag, eller kanske till och med imorgon blir det en sväng på gymmet.

Nu ska jag sova (vilket även det är mycket viktigt). Godnatt kära läsare

/M


Rebecca Onsdag 20/10 -10

Detta är vad jag skulle kalla extrem förnedring: Under den löprunda jag för två månader sedan klarade med bravur (nåja) fick jag idag stanna tre gånger. TRE GÅNGER!!! Jag tycker det är fruktansvärt. Den kondition jag tränade upp under hela sommaren har alltså försvunnit TOTALT. Rebecca Lundholm är tillbaka på noll. (dramatic music)

Mikaela Tisdag 19/10 -10

Goddagens!
Ja som mina kära vänner nämnde igår så körde vi vårat första träningspass på Medley igår. Det kändes jättebra!
Tyvärr kunde jag inte åka idag eftersom jag är dränkt i arbete och kommer att vara de närmaste dagarna. Förvisso roligt, men tidskrävande. Men på fredag hoppas jag kunna klämma in ett pass.

Dagens lunch bestod av frukt (det är inte alltid man har tid med mer i den hårda journalistbranchen) och middagen blev inget mindre än mexicanasoppa med hårdbröd. Det är dyrt att äta nyttigt, men snart trillar ju lönen in så då blir det andra (vete)bullar. Ne fy vad tråkigt skrivet, nu checkar jag ut!

So long / Mikaela

Hanne Langels

Hejhej!

Känner att jag ska göra som Mikaela och lägga upp en bild på vad jag ätit.
Så här kommer en av mina luncher.


Ett glas mjölk, en macka med hela korn och leverpastej, två lös kokta ägg och så den hemska salladen.


Idag har vi gjort vårat första besök på Medley! Jag sitter och är lite mör i magen och benen. Det känns väldigt skönt och jag kommer att sova gott! Dock gick det jätte dåligt för mig att springa, det brukar vara min stora grej. Men jag fick mjälltugg efter fem minuter på springbandet. Det är något jag får ta tag i igen, jag brukar älska att springa. Imorgon gör jag mitt andra gympass, får se om Mikaela och Rebecca hakar på!


Jag


Mikaela


Rebecca

Det jag har haft svårast med den här veckan är godsakerna! Där sitter man med vänner som hugger in på sötsaker, och jag säger "nej tack". Jag är ju väärldens gottegris. Men jag har faktiskt börjat känna att suget blivit mindre nu när jag avstått från socker ett tag. Vi får hoppas att det håller i sig.

Rebecca Måndag 18/10 -10

Hallå!

Känns som att det är på tiden att jag skriver ett inlägg och berättar om mina OMÄNSKLIGA framsteg. Idag körde vi vårt första gympass på Medley. Jag tror det märktes rätt tydligt att det var första gången jag var där, även fast jag gjorde mitt allra bästa för att ge intrycket av motsatsen. Till exempel påpekade Hanne att både jag och Mickan ”sprang baklänges” i en av maskinerna, vilket säger en del om hur proffsiga vi måste ha sett ut…

Eftersom ingen av oss var särskilt rutinerade på maskinerna så blev det mest prova på idag. Jag hann inte med speciellt många maskiner, Medley har helt klart ett tillräckligt utbud av dessa. Till nästa gång ska vi försöka att lägga upp ett lite mer strukturerat program så vi tränar hela kroppen och kan hålla bättre koll på hur vi förbättras. Vi hade tänkt ta hjälp av en av Medleys instruktörer till detta.

Den nya kosthållningen går helt okej. Min värsta sockerabstinens är borta och jag kan, faktiskt, leva en hel dag utan att tänka på godis. Med tanke på att detta för två veckor sedan var en ren omöjlighet så känns det som ett stort steg i rätt riktning!

Veckans tyngsta:

Söndagens biosnacks - Ramlösa mineralvatten och sockerfritt tuggummi


Mikaela Söndag 17/10 -10

Goddagens!
Nu tycker jag banne mig att det är dags att komma igång med bloggandet! Jag är inget stort fan av att laga mat, därför är den sunda kosten det svåraste för mig. Men jag har faktiskt åtstakommit några middagar, så för att peppa mig själv lägger jag upp ett urval!


Kvällens middag - kyckling, matvete, sallad, vatten med pressad lime


Enkel middag -minimajs, fullkornbröd, omelett med champinon och mager ost, äppeldricka


Högst experimentell lunch - banan, morot, majskolv, köttbullar, fullkornsbröd, C-vitamindryck 



Imorgon blir det första gympasset på Medley!

//Mikaela

Harvard steptest

Nu har vi äntligen gjort vårt fystest!
Vi valde att göra ett s.k. Harvard steptest för att få en så rättvis bedömning av vår kondition som möjligt.
H.S mäter hur fort ens hjärta återhämtar sig efter att man utsatt kroppen för en ansträngning och kan enklast beskrivas såhär (citat).

"Harvar steptest är ett av de enklaste sätten att få ett mätvärde på sin kondition. Testen innebär att man stiger upp och ner på en bänk eller stol under några minuter och därefter räknar ut hur fort ens hjärta återhämtar sig efter ansträngningen"

Material:
Pulsklocka, timer, bänk

Utförande:
Försökspersonen kliver upp på bänken 30 ggr i minuten i 4 minuter (sekvens: h.fot upp, v.fot upp, h.fot ned, v.fot ned, v.fot upp, h.fot upp, v.fot ned, h.fot ned)
Efter 4 minuter sätter sig försökspersonen ner och håller sig lugn.
Puls testas efter 1 minut, 2 minuter, 3 minuter med pulsklocka och timer.

Resultat:
Varje resultat av de tre mätningarna dividerat med 2 multipliceras med 2. Därefter divideras 24000 med den uträknade summan.
Resultaten bedöms så här;

Under 60; Dålig
60-70; Acceptabel
70-80; God
80-90; Mycket god
Över 90; Verkligt god

Hanne; resultat 81 - Mycket god
Mikaela; resultat 61 - Acceptabel
Rebecca;

Det var ett enkelt och ganska roligt test.
Rebecca missade det här tillfället pga sjukdom men vi ska alla snart göra det igen.
Vi har även hämtat ut våra gymkort av våra sponsorer Medley.
Nu händer det grejer!

Rebecca 5/10 -10




Hallelåja!

Mitt namn är Rebecca Lundholm. Jag är en (oftast) glad tjej som gillar att umgås och är expert på att klämma in så många saker som möjligt på en vecka! En annan sak jag är bra på är att äta, helst godis. Däremot är jag rätt dålig på att ta mig tid till att träna, äta nyttiga saker och sova ordentligt vilket verkar vara en dålig kombo.

Jag känner mig trött nästan dygnet runt, vilket har börjat gå ut över skolan. Detta gör mig sjukt stressad. Men nu är det dags att bryta den onda cirkeln det ska vi göra tillsammans i detta projekt!

Mitt mål är att få en kickstart in i en nyttigare värld. Förhoppningsvis mår jag bättre och vill fortsätta även efter att projektet är slutfört, men hur som helst så tror jag att det är en bra erfarenhet. Någon viktnedgång är jag inte speciellt intresserad av, däremot så hoppas jag se en förändring på min kropp.

Jag vill gå in helhjärtat för detta, men det kommer bli svårt! Har bestämt mig för att försöka "avgifta" min kropp för att komma ifrån sötsuget och ska därför sluta helt med godiset - iaf till en början.

Hoppas denna blogg kan vara till inspiration! Om inte annat kanske det bara blir roligt att se oss misslyckas;)

Längd: 174,5 cm
Vikt: 69,6 kg
BMI: 22,8
Blodtryck: 130/69


Hanne Langels 5/10-10



Hej, Hanne här!

Jag är en väldigt aktiv tjej på ett väldigt stressat vis. Jag går i skola och jobbar, plus att jag har en häst som tar mycket av min tid. Mitt stora mål är att få ordning och reda, äta regelbundet och äta nyttigt, även att träna åtminstone tre gånger i veckan.

Mitt stora problem är nog matvanorna,vissa dagar äter jag jätte mycket sen kan det gå dagar då jag hoppar över väldigt många mål. Jag är jätte dåliga på att äta nyttigt och jag avskyr grönsallad. Det blir en utmaning bara att få i sig det.
Det är väldigt viktigt för mig att ha rutiner. Att lägga upp ett strikt tränings schema och en bra diet med endast fyra timmar mellan varje måltid, och att få allting att gå ihop är viktigt för mig. Min stress kommer av dåliga rutiner. Jag hoppas att detta projekt kommer att hjälpa mig att skaffa bra rutiner! Jag hoppas även att detta kommer att hjälpa mig att fokusera i skolan, då jag lätt blir väldigt rastlös och har svårt att sitta länge med något.

Ett annat faktum som påverkar mitt liv är min oerhört känsliga mage. Jag får kramper och så ont att jag svimmar ibland. Jag har hela mitt liv haft problem med detta. Vi har gått från att jag är allergisk till mina matvanor och just nu är det chocklad som är boven. Jag hoppas att införa en nyttig och regelbunden diet, med regelbunden träning ska hjälpa mig att bli av med detta problem.

Jag kommer att hålla mig till en "normal" kost. Alltså äta enligt tallriksmodellen (mycket sallad) och försöka undvika sötsaker förutom på julafton, födelsedagar och andra större event.
Jag kommer även att fokusera på träningen väldigt mycket.

Längd: 159,5 cm
Vikt: 52,2 kg
BMI: 20,4
Blodtryck: 121/69



Mikaela 5/10-10




Hej!

Det är jag som är Mikaela!
En lagomt rund kvinna i mina bästa år som avskyr långa strandpromenader och stora diskhögar.

Jag är ofta trött och har dålig kondition. Jag äter sällan lagade måltider och har inte tränat sen i högstadiet. Mina sömnvanor är allt förutom goda och jag är ofta stressad.

Jag hoppas att jag kan lägga ner mycket tid på det här projektet. Dels för att jag vill förbättra min kondition och mitt fysiska välmående, men även för att jag vill orka mer.
Jag har epilepsi och äter därför mycket mediciner som gör mig extra trött och jag hoppas verkligen att detta kan hjälpa.

Jag avskyr att laga mat och det är verkligen inte min starka sida, därför kommer den biten att bli extra tuff. Men jag ser det som ett gyllene tillfälle att utveckla mina kunskaper inom matlagning. Jag ska även försöka att utesluta godis, chips, såser och läsk så mycket som möjligt från min vardag och endast "synda" vid speciella tillfällen.

Längd: 169,2 cm
Vikt:  76 kg
BMI: 26,5

Blodtryck: 117/71



RSS 2.0