Rebecca Tisdag 30/11

Min matdagbok har verkligen börjat snyggt. Överhoppade mål, tre paltar till middag och tacofrukost känns inte som saker man stolt visar upp inför dietisten..Well, kan se det som att man nu faktiskt får mer insikt och bättre översikt på detta plan. Jag känner en viss ångest att inte ha hunnit träna på så länge, det var så gött att ha den rutinen i vardagen. Medley kallar på mig i mina drömmar....haha. Nä, säger som Hanne: på lovet blir det träning av!

Hanne Langels

Det är oerhört lärorikt att besöka dietisten. Det är mycket svårare än vad man tror att äta hälsosamt. Dom gick i alla fall igenom ens måltider och beräknade hur mycket protein, kolhydrater, järn osv det innehöll, och visad hur mycket det bör innehålla av allt. Fick en matdagbok som ska fyllas i några dagar, sen här jag ett återbesök för att se hur matdagboken ser ut, och se vad som behöver förbättras.
Idag har jag hunnit gymma en stund. Det blir nog inte mer träning än två gånger i veckan fram till jullovet nu.
På tok för mycket i skolan för att hinna med mer än så. Men på lovet har jag lovat mig själv att kämpa på i gymmet lite extra!

Rebecca Måndag 29/11 -10

Hallåhallå!
Fruktansvärt kallt i dessa dagar, jag tvingade nyss ut kroppen på en kvällsprommis med min vän Sofia i den -15 grader kalla håla jag bor i. Vilket vikingaliv man lever ibland...I fredags var jag iallafall hos dietiststudenten Hanna och fick mig lite tips och rådgivning. Bland annat kom vi fram till att jag ska börja skriva matdagbok, dvs. skriva upp allt jag äter på dagarna, vilka tider och lite reflektioner kring detta. Jag fick även lite tips på nyttigare alternativ till mellanmål och snacks som jag ska prova på, tex. olika smoothies, omeletter osv. Kan lägga ut nåt recept senare när jag har testat! Jag har redan bokat in ett nytt möte med Hanna då vi ska följa upp lite hur det har gått med dagboken osv. Jag och mina projektare ska även få en guidad shoppingtur i en mataffär och få ännu mera kostråd. Det blir spännande och lärorikt tror jag! Vi hörs /R 

För mer tips: http://matvett.se/

Rebecca Torsdag 25/11 -10

Det är en skamsen Rebecca som bloggar idag. Jag har varken gymmat eller rört på mig speciellt mycket de senaste två, ja ni hörde, TVÅ VECKORNA! Undrar om jag blev för kaxig efter den där överraskande vägningen hos skolsyrran....Dags för skärpning! Det känns stor skillnad i hur jag mår nu jämfört med när jag höll igång träningen. Jösses vad lat man blir bara för man har ett litet uppehåll. Man märker att det blir lättare att "fuska" med kosten och trycka i sig en massa skit nu när man inte rör på sig. Jag är nämligen inte som många andra som tänker att: "Nu när jag har tränat så kan jag äta onyttigt" eller "Åh, ack, jag har inte tränat så nu måste jag nog äta lite mindre skräp". Nej, jag tänker tvärt om att "Nu när jag har tränat så kan jag ju inte förstöra det genom att äta sju kilo godis" också när jag inte tränar så bryr jag mig heller inte om kosten...Helt fel kan tyckas, men sådan är jag! Så det är allt eller inget som gäller. Dags för en period av allt nu dock...Wish me luck! På återseende:)

Hanne Langels

Hejhej!

Jag gav upp sökandet av min "magtränarmaskin" igår. Den är försvunnen helt enkelt, i alla fall tills jag har frågat mamma om hon möjigtvis har sett den.

Jag har börjat sova som en stock sen vi börjat med vår träning. Det är underbart att vara trött åtta på kvällen och somna vid tio. Man slipper slita sig upp på morgonen med hängande ögon, och man är pigg hela dagen! Dock ska man inte träna för mycket! Men eftersom jag har hållit på så mycket med idrott hela mitt liv, så kommer konditionen tillbaka väldigt snabbt och jag orkar träna mer. Jag tränar inte ens hälften så mycket nu som jag gjort tidigare. Utan i lagom mängd för att bli pigg och orkar skolan, och må bra! Jag är väl medveten att man ska ha vilodagar för att återhämta sig, så att kroppen inte bryts ned, och tro mig, jag har gott om vilo dagar. Träning tre, fyra gånger i veckan är inte mycket. Utan fråga din läkare, idrottslärare eller liknande, dom anser att tre, fyra timmars träning i veckan är minimum för att kroppen ska må bra!

Jag var även hos skolsyster och vägde mig för någon dag sedan. Jag har gått upp ett kilo sedan vi börjat äta nyttigt och träna, muscles here they come!

Nu ska jag ligga och vara slö tills jag drar mig till stallet och sliter där, och imorgon ska jag dra mig till gymmet. I helgen kommer jag att synda som en galning, mamma och syster fyller nämligen år!



Hanne Langels

Gjorde ett ordentligt gympass för att göra upp för saffransbullen jag åt idag! Efter det har jag varit i stallet och bärt 20kilos höbalar åt hästarna och två 20kg hinkar med vatten, gissa om mina armar var trötta. Nu sitter jag här och är lite lagomt mör i kroppen, har just ätit röda linser och lammfärsbiffar. Nu ska jag upp och leta igenom garderoben efter en liten "magmaskin" jag har, det är som en liten plastlåda med två hjul och två handtag, man sitter på knäna, bara knäna, inte smalbenen. Sen rullar man den där lilla saken framåt medans man håller i sig i handtagen med händera. Jag ska ta ett kort på den när jag hittar den! Det är bra träning för magen i alla fall!

Vi har skapat en Facebook sida nu, så alla ni som använder Facebook, gå med i den!

http://www.facebook.com/profile.php?id=760249545#!/home.php?sk=group_147257001989417

Hanne, Rebecca och Mikaela

VI SYNDAR!

Special moment. Vår fotolärare som har fått bäbis är på besök och bjuder på kransar. Man är ju inte mer än människa!


Hanne Langels

Hejhej,

I fredags gjorde jag ett väldigt långt gympass! Sprang i en halvtimme och körde sedan styrka i en och en halvtimme. Kände dock i kroppen att det inte var något som stämmde då jag kände mig väldigt klen, och mycket riktigt. Senare under kvällen hade jag ont i hela kroppen, var blek och svag. Så nu har jag legat sjuk och illamående hela natten, och tvingat i mig mat idag. Det är ju så himla viktigt att äta ordentligt när man tränar, så man inte bryter ned kroppen. Så det var väl inte det bästa och jag gjorde ett så hårt pass, och inte får i mig någon mat nu. Har galet mycket träningsvärk. Hoppas på att bli frisk snart! Tills dess får jag trycka i mig mat så kroppen har något att bygga med. Nu ska jag lägga mig ned och vara lat framför TVn så jag piggnar till.

Mikaela Fredag 19/11 -10

Goddag kära läsare! Det har varit skammligt länge sedan som jag uppdaterade, men livet går inte alltid som man tänker sig och det går ut över vissa saker.
Dock så har jag och Rebecca lite glädjande nyheter. Vi tog oss en sväng till skolsyster för att väga oss, lite grand för skojs skull och det har blivit skillnad!

Den fantastiska Rebecca Lundholm har under dessa veckor gjort sig av med hela tre kilon.
Och med sund kost och träning så har jag, Mikaela Nordström, gått ner fyra härliga kilon.

Nu klappar vi oss på huvudet och fortsätter i samma goda stil. Tänk vad mycket en nyttigare vardag kan göra!

(Vi vill dock påminna om att viktnedgång aldrig varit vårat huvudsyfte med detta projekt!)

Over and out!


Hanne Langels

Hallå!
Jag har varit duktig med maten på senaste. Jag har blivit ett riktigt fan av gröt, mamma har köpt en quinoa gröt som jag sa börja äta när min havregrynspåse tagit slut. Super bra frukost, man blir riktigt mätt av gröt, och banan är nästan lika bra som sylt.
Igår lagade jag middag hemma hos en vän, det blev majs, röda linser, svamp och grekisksallad.
Det var väldigt gott!

Mina två senaste gympass har bestått av mest springning, det känns så underbart skönt efteråt.
Jag blir även sugen på nyttigare mat när jag tränar, när jag bara ligger hemma och slöar så blir jag sötsugen.
Man känner sig mycket fräschare och "renare" när man tränar och äter nyttigt. Skulle aldrig i livet kasta i mig en hamburgare nu, inte varit sugen på veckor. I vanliga fall är det underbart att fara på max och beställa ett skrovmål när man är sådär jätte hungrig. Men nu när jag äter regelbundet, och tränar så får jag aldrig det där riktigt skrikiga suget.
Imorgon har jag idrott, dans står det på schemat. Sen ska jag dra mig till gymmet, och springa. Har bestämt mig att springa en halvtimme varje gång nu, på kortare och kortare tid. Var död vid 27 minuter förra gången men tvingade mig igenom de sista tre minuter och det var en underbar känsla i kroppen efteråt.

Rebecca Måndag 15/11 -10

Hallå gott folk!

Det har varit en hektisk vecka på många plan och jag har icket hunnit skriva några inlägg. Något jag dock har hunnit är att träna. Jag har hunnit vara på Medley tre gånger, vilket känns alla tajders! Önskar man hann det varje vecka! Ungefär såhär såg gymveckan ut i kort version:

Tisdag 9/11 -10


Uppvärmning: 15 min på löpbandet
Gymmet: ca 40 min. Helkroppspass efter utformat schema
30 längder simning

Torsdag 11/11 -10

Uppvärmning: 15 min på löpbandet
Gymmet: ca 1 h. Fokus på mage och ben, någon enstaka armövning
Stretching
20 längder simning


Fredag 12/11 -10

Uppvärmning: 15 min på träningscykeln
Gymmet: ca 1 h. Fokus på mage och ben, några få armövningar
Stretching


Hanne Langels

Igår körde jag bara kondition på gymmet. Sprang fem kilometer, det gick helt okej, inte lika bra tider som förr om åren men en helt ok tid. Dock tycker jag att det är jätte tråkigt att springa på springband. Visst, det är skönt att slippa springa utomhus och dra in massa kalluft i lungorna men man kommer som ingen vart på springbanden. Jag och mamma satt just och hade en disskusion om hur man borde utveckla springbanden.

Man borde göra en slags TV eller att man har på sig ett par glasögon och kan välja olika landskap man vill springa i, så om jag väljer typ "skogsväg" så ser man en "skogsvägen" i dom här "glasögonen" och banden kanske lutar ibland då det blir en backe osv på vägen. Känner man sig tävlingsinriktad och vill slå en speciell tid så ställer man in bandet på "tävling" och kan välja en motståndare med olika bra tider, och så ser man motståndaren, publiken och springbanan. Slår man den tiden man valt att man vill slå så springer man om "motståndaren" om inte så kommer han i mål först. Jag tycker att det låter superkul! Då hade säker alla villa springa på springband istället för att gå på bio!

Hur som haver, bort från drömmandet ett tag. Efter att jag sprungit mina fem kilometer så tog jag på mig badkläderna och simmade i 10 minuter. Dock var jag helt slut i kroppen så det var väldigt jobbigt att simma, speciellt då jag simmade ensam och inte hade någon som motiverade mig. Men det var skönt i alla fall, och idag har jag väldigt mycket träningsvärk i kroppen! Ska försöka dra mig till gymmet idag med, blir att springa en kortis då och sedan köra lite styrka.

Annars har jag ju börjat ändra mina grötvanor, istället för sylt, socker och smör har jag numera frukt på gröten.
Igår hade jag banan och äpple, idag hade jag kiwi. Tyckte nog mer om banan och äpple då det kändes lite "surt" att ha kiwi på gröten. Men smaken är som baken, man får testa sig fram!

Hanne Langels

Jag är rätt mör i kroppen idag. Skönt att ha en dags vila. Dock har jag plumsat i snön med en barnvagn, det var väldigt jobbigt! Imorgon har jag skol idrott och sen tänkte jag ta mig till gymmet.

Det här är dagens middag, bilden är tagen med pappas iphone.

 En skiva honungsmelon, kyckling pinne, tomater, rökt lax, vindruvor, machesallad och en banan.
 

Imorgon ska jag ändra en av mina dåliga morgonvanor, jag äter nästan alltid gröt på morgonen, med socker, smör sylt och mjölk. Imorgon ska jag ha banan och äpple på gröten, har vi kiwi så åker det med också.

Hanne Langels

Haft en bra start på veckan, hoppas jag är stark nog att hålla i det nu. I måndags gick jag från skolan till gymmet, med min tunga väska som innehöll tränings kläder och skoldator. Det är cirka 1½ km lång promenad. Det var meningen att jag skulle ha simmat och gymmat. Men med hög musik i öronen sprang jag som en toka utan att märka att jag var trött, så när jag klev av bandet var jag gjord av gelé, och med mina dåliga simkunskaper så vill jag inte hoppa i det kalla vattnet och kämpa på med gelé kropp. Så jag höll mig till maskinerna i gymmet. Körde jätte mycket mage, satsade på träningsvärk, eftersom man är så nöjd med sig själv när man har träningsvärk i magen. Men kände ingenting idag och var jätte besviken. Så när jag, Mikaela och Rebecca kom till gymmet idag värmde jag upp på trampcykeln (hade glömt mina skor, så kunde inte springa). Sen i gymmet försökte jag mig på ännu mer mage, men kände faktiskt att magen var lite slut sen dagen innan. Försökt mig på lite rygg med, men har ju som tidigare nämnt lite ont i ryggen efter fel gymning, så tog det ganska lugnt. Efter vi hade gymmat så gick vi till badet. Simmade i 20 minuter, min simning har redan tagit framsteg, hängde med Mickan när jag kämpade. Dock hatar jag verkligen att simma! Man får vatten i näsan, öronen och munnen, och jag fryser ihjäl innan jag hunnit vänja mig, sen gör min nacke ont när jag simmar mer än en längd utan att vila. Ja ni hör ju vilken fisk jag är! Men jag gör framsteg, i slutet av vårat projekt arbete kommer jag vara super duktig! Hoppas jag i alla fall!



Åt en hälso tallrik på café station som lunch idag med Mikaela och Rebecca.


Mikaela Tisdag 9/11 -10

God afton!
Idag kämpade sig de tre musketörerna igenom ytterligare ett hårt träningspass!
Jag värmde upp med 2 kilometer på löpbandet och fortsatte sen med lika del arm, ben och mage i ca 30 minuter.
Därefter tog vi allesammans en 20 minuters simtur.

Nu är jag mör, men belåten och kommer att sova gott inatt!



Vi käkade en superb lunch på kafé Station innan vi begav oss till Medley


Fick ingen bild på då jag tappert kämpade i maskinerna, men däremot en som på bästa sätt visar min ansiktsfärg vid varje gympass!

Over and out / Mikaela

Rebecca Måndag 8/11 -10

Heyheyheey!
Nu är lovet slut och det är dags att ta sig i kragen igen. Tillbaka till alla tråkiga rutiner. Lovet avslutades i alla fall på en hurtbulles vis, för igår var jag och spelade basket med Natha! Vi körde ett riktigt jobbigt pass, två spelare till trots. Svetten lacka vill jag lova! Vi är några tjejer från mitt gamla basketlag Coasters som har dragit ihop ett lag och spelar på skoj en gång i veckan. Jag spelade på mer seriös nivå i ungefär fyra år. Tider det! Galet vad man har tappat! Imorgon blir det mera Medley med mina mates. Catch ya later!

Mitt gamla basketlag
Coasters i sina glansdagar;) 2005?


Hanne Langels

Jag har två saker jag lärt mig förra veckan, som jag vill dela med mig av!

  1. Att springa sliter inte på benen, utan varje stöt du får vid nedtram stärker ditt skelett vilket är till din  förmån när du blir äldre.
  2. Se till att gymma rätt! Jag har lyckats få riktigt ont i min svank för att "jag trodde" att jag gjorde rätt.
    Se till att ha en tränare som visar hur man gör saker.
    Jag har använta vikter på fel sätt och därefter fått lite ont i svanken, men det håller på att gå över.


    Det var mina två tips. Nu börjar vardagen igen efter en veckas höstlov. Under lovet har jag fuskat lite, gymmat en gång, varit ute och sprungit en gång och simmade i en helt timma i lördags. Min pappa fyllde år i lördags, och då åt jag lite tårta och en väldigt god middag. Det får man unna sig på speciella tillfällen. Nu när jag är tillbaka i skolan igen ska jag ta tag i träningen ordentligt. Idag ska jag gymma och avsluta med lite simning. Jag har letat fram min MP3, det är alltid mycket skönare att springa och gymma med bra musik i öronen. Imorgon är vi lediga från skolan, då ska jag Mikaela och Rebecca ta oss en omgång på gymmet tillsammans. Kanske till och med kommer lite bilder då!

Rebecca Söndag 7/11 -10

Måste dela med mig av en måltid som jag åt nyligen. Detta är bland det godare jag ätit! På tallriken finns: Persiljekryddad kyckling med stekta kantareller och blomkålspuré samt potatis och morotsstavar. Receptet fick jag av min faster Åsa - Är dig evigt tacksam!

Gott


Hanne Langels

Hade ju planer på att gymma och simma idag. Far med syster och hennes pojkvän. Vi kommer dit 17.45 och det visar sig att dom stänger 18.00 för att det är röd dag. Och jag kan inte fara ut och springa med mitt häst sparkade ben. Så vi ska fara till gymmet tidigt imorgon bitti! Nu börjar jag få lite dåligt samvete för min dåliga träning. Men jag har i alla fall inte suttit helt stilla framför TVN. Det är det viktigaste, vardagsmotionen.

Mikaela Fredag 5/11 -10

Kära församling!
Är alldeles strax påväg till Medley. Idag blir det simning men även lite badbus tror jag. Ska nämligen åka med några kompisar, så då får man passa på!
Jag har sagt det förut, men säger det igen - jag älskar det faktum att Medleys gymkort inkluderar fri tillgång till simhallen. Det är ett så avslappnande sätt att träna!

Som några av er vet är jag ett fan av såkallade snabba kläder. Snabba kläder är tighta träningskläder som är enkla och bekväma, men som framförallt ger en känsla av att man är sportig. Det är enkelt, nördigt men sant. Jag känner mig sportig och pågång när jag tar på mig mina snabba kläder. Många av er kanske lyfte på ögonbrynet nu och misstänker att jag inte har alla indianer i kanoten, men prova själv. Det ger en liten egokick!



Byxor och linne från HM. Billigt, bra och snyggt!

Over and out/Mikaela

Rebecca Fredag 5/11 -10

Det är farligt med lov, för alla dagar blir som lördagar. Man vänder upp och ner på alla rutiner. Men så ska det vara! :D Häromdagen gjorde jag ett test. Jag åt godis. Mest för att jag var sugen, men även för att göra ett litet test. Går det att äta en gång och sedan låta bli? Eller är jag som en alkoholist som nu kommer återgå till mina gamla vanor? Det kvarstår att se... ;)

Hanne Langels

Hejhej!

Nu har jag varit frånvarande ett tag. Varit i Finland och hälsat på släktingar. Det har varit en jobbig tid för mig nu, och de här två dagarna jag var i Finland så åt jag faktiskt lite sötsaker. Det var jag värd. Men jag tog mig upp Tisdag morgon och sprang med hunden! Man mår verkligen jätte bra under dagen när man sliter sig upp på morgonen och tar en springtur.

Ikväll ska jag fara till gymmet själv, perfekt att få bort tankarna från jobbiga saker när man tränar. Man tränar som bort det jobbiga, och efteråt känns det mycket bättre!
Blir inga bilder idag, men imorgon har jag och Mickan planerat att fara och simma, så då ska jag komma ihåg kameran!

Rebecca Tisdag 2/11 -10

Godmorgon!

Jag är förvånad (och lite besviken) att jag tog mig upp ur sängen idag efter killer-passet som jag och Mickan körde på Medleys gym igår! Hade förväntat mig en brutal träningsvärk, men det enda jag har ont i är min vänstra arm och det beror förmodligen mer på att jag har sovit på den...Men tränade gjorde vi! Hanne är i Finland med vårat träningsschema så vi fick improvisera lite igen. Vi började med ca. femton minuters uppvärmning på träningscykel och sedan gymmade vi i drygt en timme. Jag tror vi fick med många muskelgrupper i träningen. Mycket armar och mage, lite mindre ben. Sedan bastade vi tills vi fick problem att andas. Skönt!

Mikaela Måndag 1/11 -10

Kära läsare, äntligen är jag tillbaka (som ni har längtat)!

Idag var jag och fröken Rebecca på Medley som gymmade i cirka en 1,5h. Det gick jättebra och vi avlsutade det hela med lite bastubad, mycket skönt!

Tyvärr så glömde jag (som vanligt) att ta med mig kameran, men en vacker dag kommer jag att lära mig. Håll ut!

Over and out /M 

RSS 2.0